Gezamenlijk zomerkamp 2024

Omdat scouting Gillesa dit jaar 90 jaar bestaat, zag het zomerkamp er dit jaar iets anders uit dan andere jaren. In week 28 gingen alle groepen namelijk naar precies dezelfde locatie: Kampeerterrein Merkenveld in België. De bevers verbleven van zondag tot dinsdag. De welpen en kabouters van zondag tot vrijdag. De scouts en de RSA van zaterdag tot zaterdag en de stam van zaterdag tot dinsdag.  Er waren een aantal leuke gezamenlijke activiteiten, zoals een groot spel, een groepsfoto en een spooktocht. Maar natuurlijk doet elke groep ook zijn eigen ding op zo’n gezamenlijk kamp, en daar vertellen ze hieronder meer over.

De Aguila’s, Cachorro’s en Kawati’s zijn door een graaf uitgenodigd om naar Zedelgem (België) af te reizen. Hier mochten ze voor een week in zijn gastenverblijf doorbrengen. Graaf Gerard Philippe Gaston van Oudgraven was echter een beetje verward en slordig met zijn spullen, tot frustratie van zijn butler. Een sleutelbos, zijn richtingsgevoel en zijn herinnering waren allemaal ver te zoeken. Alle kinderen hielpen hem mee zijn spullen steeds terug te vinden, maar het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is, zeker als ook de graven achter het gebouw worden opengehaald. De kinderen zagen 2 figuren wegrennen de duisternis in, en die lieten alleen een schep en kuilen achter. ‘Onderhoud’ werd ons door de butler verteld, maar zij zou de gemeente bellen om zeker te zijn. Toch voelt er iets niet goed. Zeker niet als de graven nog verder open zijn geroofd. Met z’n alle proberen we ‘s avonds de geesten van het verleden gerust te stellen. Toch heeft daar de graaf zijn spullen niet mee terug. Tijd om een plan op te zetten de dieven te lokken. De dieven trappen in onze val en worden gevangen door de kinderen en bekennen hun schuld. Ze deden het alleen maar omdat ze geld nodig hadden en nergens werk konden krijgen. De graaf biedt hen aan om tuinman te worden. Tijd voor ons om eindelijk te genieten van de Belgische omgeving, en we pakken de trein naar Brugge om zo van onze welverdiende rust te genieten. Wij hebben heerlijk gespeeld in een groot speelparadijs, een bezoekje aan een groot zwembad gedaan en nog meer leuke activiteiten gedaan. Alle groepen zetten ook een geweldig gezellige bonte avond neer met zang, dans en een enkele goocheltruc. En zo vloog de week weer voorbij!

Wat een kamp was het voor de Tanino verkenners! Naast de (gespeelde) onenigheid tussen de leiding omdat er een gevaarlijk voorwerp mee was genomen op zomerkamp, hadden we ook een beetje last van regen. Nou ja een beetje, we hebben de slaaptenten maar even op het droge gezet na de eerste hoosbui. Maar het mocht de pret niet drukken en de verkenners hebben er nog niet 1 keer over gezeurd! We hebben een stevige fietstocht en hike gehad, zijn naar Brugge geweest en zijn gaan zwemmen in een groot zwembad. Op het terrein hebben we ons goed vermaakt met hakken, stoken en natuurlijk leuke spellen. Het gevaarlijke voorwerp zond straling uit en we hebben een watertoren gemaakt om het voorwerp te koelen. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan en konden we weer veilig (en een beetje nat) naar huis.

Ook de Vexaro’s hebben er weer een gezellig weekje zomerkamp op zitten! Samen met de Ajota’s en de Tanino’s zijn we neergestreken op een veld in Zedelgem. En wij niet alleen, er bleek ook een antiekwinkel op het terrein te staan. We kwamen er al vrij snel achter dat de twee eigenaren van deze winkel weinig goeds van plan waren… Gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben we een super gezellige week gehad. Een mooie hike, een gaaf zwembad en natuurlijk de kookwedstrijd en de frikandellenparty om het kamp mee af te sluiten! Oh ja, en dan was er ook nog iets met wat modder… Maar gelukkig mocht dat de pret niet drukken! Bedankt allemaal voor weer een geweldig kamp en tot ziens bij het overvliegen!

De gidsen van scouting Gillesa, de Ajota’s, hadden dit jaar geluk! Op het terrein waar zij sliepen, stond een gezellige kroeg. Ondanks het regenachtige weer zaten ze er dus warmpjes bij. Totdat ze barman Mobius ontmoette. Dit bleek een bijzonder persoon te zijn. Hij had onze hulp hard nodig om ervoor te zorgen dat we de komende jaren op zomerkamp konden blijven gaan! Hiervoor moesten ze energiekristallen zoeken. Het was daarom nodig om in de zomerkampen te duiken die de kinderen de afgelopen jaren meegemaakt hadden. Zo hebben de kinderen geld ingezameld en gesmokkeld om het energiekristal van de Bockenreyders terug te krijgen, een hike gelopen en bloemen geplukt om het energiekristal van de 7 deugden te ontvangen, munten gezocht en gevonden voor de put van Once Upon a Time én raadsels van Prope Luna opgelost om de coördinaten te vinden van weer een ander energiekristal. Naast het helpen van onze barman Mobius, zijn de ajota’s ook nog gaan zwemmen in een vet tropisch zwembad, hebben we met zijn allen een super spannende spooktocht gelopen én hebben we de laatste avond afgesloten met een gezellige pyjamaparty. Een regenachtig kamp, maar we hebben super veel plezier gehad met zijn allen!

Ook de RSA reisde dit jaar af naar het Belgische plaatsje Zedelgem waar het gehele zomerkamp in teken stond van attractiepark de Efteling. Iedere dag stond er een andere attractie centraal en moesten we in het rode draad spel, de fouten uit de sprookjes halen. Naast het rode draad spel stonden er ook veel leuke activiteiten op het programma, zoals zwemmen, klimmen, een dagje Brugge en uitwaaien aan zee. De RSA verzorgde dit jaar ook voor de gehele groep een spannende spooktocht die voor veel gegil en gebibber heeft gezorgd. Ondanks het weer was het een zeer geslaagd kamp!